Menopauza a ciąża

menopauza-a-ciaza_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • oczywiscie, takie przypadki sie zdarzaja, lecz zajscie w ciaze po 45. roku zycia niesie za soba duze ryzyko. ...(więcej)
  • mam 42 lata i spodziewam sie dziecka chociaz myslalam ze to juz menopauza. Moje dzieci juz dorosly wiec ciesze sie ze jednak nie spedze reszty zycia na przesuwaniu mebli i malowaniu pokoju :) myslalam...(więcej)
  • sluchajcie, od pewnego czasu zmagam sie z niemalym problemem. mianowicie chodzi o to ze mam 44 lata, moje dzieci juz dorosly i wyprowadzily sie, zostalam w domu sama z mezem, ktory wciaz czynnie pracu...(więcej)
  • mam 45 lat i jestem w 3 miesiacu ciazy. wychowalam dwójkę dzieci, które w tej chwili mają po dwadzieścia kilka lat. nie planowalam z mezem kolejnego dziecka, oboje pracujemy. boje sie ze nie pora...(więcej)
  • W 2005 roku przestałam miesiączkować z powodu choroby wrzodziejącego jelita. Lekarz ginekolog stwierdził wystąpienie menopauzy. Obecnie przestałam się zabezpieczać przed niepożądaną ciąż...(więcej)
  • Witam! Jestem już po menopauzie i nie miesiączkuję, lekarz powiedział, że już mogę zajść w ciążę. Ja jednak chciałabym wiedzieć na 100%. Czy w moim przypadku jest możliwa ciąża? Dzię...(więcej)

Forum -> Ciąża czy menopauza?

Tytuł:Ciąża czy menopauza?
Autor:Elka
17.5.2010, 19:12
Jakie częste są przypadki zajścia w ciążę po 50 roku życia?

Autor:oleczka
24.6.2010, 12:43
Moja mama miala 51 lat kiedy zaszla w ciaze. urodzila mi pieknego i zdrowego braciszka;)

Autor:***princessa***
24.6.2010, 12:45
oczywiscie, takie przypadki sie zdarzaja, lecz zajscie w ciaze po 45. roku zycia niesie za soba duze ryzyko.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest większe, słoń czy księżyc

menopauza-a-ciaza_ciekawostki

Ciekawostki

Zapalenie pochwy
Problem infekcji pochwy dotyczy znacznej części kobiet, spowodowany jest zachwianiem równowagi flory bakteryjnej (przewaga złych bakterii). W kobiecej pochwie znajdują się naturalne bakterie, odpowiedzialne za ów stan równowagi, szczególną rolę odgrywają tu pałeczki kwasy mlekowego.

Czy wiesz, że...

Ciąża zagrożona
Okres spodziewania się przyjścia na świat dziecka jest bardzo ekscytujący, jednak dla mam, których ciąża związana jest z ryzykiem, w równej mierze może on przynosić ogromny stres. Na ryzyko wystąpienia powikłań ciąży składa się wiele czynników: wiek i zdrowie matki, styl życia, waga, pochodzenie etniczne, czy historia rodziny. Nie ważne czy dopiero myślisz o dziecku, czy już jesteś w ciąży, ważne jest byś była świadoma czynników zagrażających jej rozwojowi.

Polecamy

Nadżerka
Nadżerka jest najczęstszą dolegliwością kobiecych narządów płciowych. O jej wykryciu najczęściej decyduje przypadek podczas zwykłego badania ginekologicznego. Nadżerka, dawniej zwana „erytroplakią”, jest dziś prawdziwą plagą współczesnych kobiet. W jaki sposób diagnozuje się tę chorobę? Wystarczy tylko wybrać się do najbardziej „dowcipnego” ze specjalistów.

Metamizol jest jednym z najpowszechniej używanych środków przeciwbólowych. W Polsce znany jest od wielu lat jako preparat o nazwie Pyralgina i stosowany szeroko w leczeniu bólu, także pooperacyjnego. Metamizol jest od wielu dziesięcioleci chętnie wykorzystywany w leczeniu takich objawów stanu zapalnego, jak ból, gorączka oraz bólów trzewnych o charakterze spastycznym. Działanie przeciwgorączkowe metamizolu, związane z hamowaniem syntezy prostaglandyn.